nedjelja, 10. lipnja 2012.

50. obljetnica mature samoborskih gimnazijalca


  U subotu  2. lipnja  2012. godine  u  Osnovnoj školi  Samobor, Stražnik 14 sastali su se prvi maturanti Gimnazije Samobor da obilježe  50. obljetnicu mature.Vrlo zanimljivi susreti  učenika danas mahom umirovljenika, prepoznavanje tko je tko . Neki gimnazijalci  nisu se susreli 50 godina a doputovali su raznih strana Hrvatske , te Francuske i Njemačke.
         Svaki maturant je dobio spomen bedž susreta  a pred školom napravljene snimke
učesnika susreta. U razredu u kojem je započeo rad Gimnazije Samobor izvršena je prozivka maturanta kojoj su prisustvovala  34 maturanata. Na maturi 1962. godine je bilo 58 učenika a nažalost 15 ih nije živih a ostali su razasuti svijetom ili spriječeni obiteljskim problemima  nisu došli. Prilikom prozivke  prisutni su izrekli kratko životni put  . Vrlo zanimljivo je bilo čuti profesore, učitelje, liječnike, inženjere strojarstva ,  elektrotehnike ,biokemije, agronomije, pomorce, službenike banaka, državnih  i gradskih službi . Svi su pažljivo pratili izlaganja kolega i izrazili zadovoljstvo za vrlo uspješnim životnim putom. 
           Od profesora susretu su bili nazočni prof. Emilija Sudar-Herceg i prof. Velimir Wintersteiger  koji su pozdravili svoje učenike . U crkvi sv. Anastazije je služena zahvalna misa za pokojne maturante. Druženje je nastavljeno u hotelu «Lavica»  sa pjevanjem himne gimnazijalaca Gaudeamus igitur . Uz prigodno jelo i piće iznosila su se sjećanja, prigodne zgode i nezgode te pregledavale slike iz školskih dana. 

Nema komentara:

Objavi komentar